26 mei 2016                                                                                                                        Afbeeldingsresultaat voor prokkel 2016


Vinkhuizen viert Prokkelweek één week eerder!                                                                                                                

In de week van 30 mei t/m 3 juni organiseren verschillende instellingen (ook Ilmarinen) in Vinkhuizen, in het kader van de ‘Prokkelweek’, een aantal feestelijke activiteiten met de bedoeling om uit te nodigen tot ontmoeting.

Prokkelweek

Met een ‘prokkel’ wordt een ‘prikkelende ontmoeting’ bedoeld; een ontmoeting tussen mensen met een verstandelijke beperking én mensen zonder. Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij. De Nationale Prokkelweek is dit jaar van maandag 6 t/m zaterdag 11 juni. Zie ook www.prokkel.nl

 

Prokkelweek één week eerder in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen in Groningen wonen veel mensen uit verschillende culturen. Omdat het tijdens de nationale Prokkelweek Ramadan is en veel mensen in de wijk dan vasten, heeft Vinkhuizen besloten om in hún wijk de Prokkelweek een week eerder te houden, zodat iedereen uit de wijk mee kan doen aan de activiteiten waarbij ook hapjes en drankjes geserveerd worden.

De Vinkhuizer Prokkelweek wordt georganiseerd in samenwerking met:

Stichting Ilmarinen, NOVO, Lentis, Saaksumborg, Wij Groningen en ’t VINKHUYS.

 

Samen eten op donderdag 2 juni

Op donderdag 2 juni biedt Prokkelweek Vinkhuizen voor een klein prijsje (5 euro) een ‘Prokkelmenu’ aan in de Veldspaatflat. Tussen 12.00 en 13.00 uur wordt daar zowel een lunch als een diner geserveerd en tussen 17.00 en 18.00 uur kan men er aanschuiven voor het diner. Álle bewoners van Vinkhuizen zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit ‘Prokkelmenu’.

 

Een muzikale ontmoeting op vrijdag 3 juni

Op vrijdagmiddag 3 juni is er in ’t VINKHUYS aan de Diamantlaan 94 tussen 13.30 en 16.00 uur gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Deze afsluiting van de vervroegde Prokkelweek in Vinkhuizen zal opgeluisterd worden met optredens van de Kornalijnband, Family UNPLUG, het Ilmarinenkoor en Indonesische Kids. Onder het genot van gratis hapjes en een drankje kan men tijdens het luisteren naar deze klanken nog even napraten met alle mensen die elkaar ontmoet hebben.

 

Terug